Netwerk OG weer een Bio-CNG-station rijker | TankPro.nl

2022-07-22 21:25:36 By : Mr. Oliver Chen

OG is begonnen met het aanbieden van Bio-CNG op het BP-station Middelweerd in Harmelen. Het bedrijf nam de pomp bij het tankstation aan de Bedrijfsweg over van PitPoint, dat er voorheen CNG aanbood. 

OG wil marktleider blijven op het gebied van de brandstof. “We hebben een goede landelijke dekkingsgraad en breiden waar nodig uit. Wij zien Bio-CNG als één van de duurzame schone brandstoffen zowel nu als in de toekomst. Bio-CNG is de ideale tussenstap voor iedereen die nú schoon wil rijden en waarvoor elektrisch of waterstof nog niet haalbaar is”, vertelt Anouk Kuperus van het bedrijf.

Bio-CNG wordt gemaakt van afval en wordt gezien als een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. De brandstof, die ook wel groengas genoemd wordt, is geschikt voor zowel trucks als personenauto’s. Er zou tot 90 procent minder CO2 mee uitgestoten worden ten opzichte van diesel en benzine. In Nederland zijn er inmiddels bijna tweehonderd stations waar de brandstof getankt kan worden. OG heeft in ons land bovendien drie eigen locaties waar ook Bio-CNG wordt geproduceerd. Dat aantal wordt de komende jaren verder uitgebreid.

Momenteel heeft het bedrijf uit Heerenveen nog een opening gepland staan in Gorredijk. Daarnaast is het bezig met nieuwe stations in het buitenland, waaronder twee Bio-CNG-stations in Italië. Op het gebied van waterstof gingen recent de werkzaamheden van start voor een waterstofstation op de locatie van DCB Energy in Hoofddorp. Het station is volgens de planning eind oktober operationeel.

Onlangs lanceerde de Friese onderneming in samenwerking met Resato ook een ‘H2 Fleet Owner Station’. Het waterstoftankstations, waar klanten op 350 en 700 bar kunnen tanken, is gebouwd op een transportframe en daardoor mobiel.

Bedrijven kunnen volgens OG op deze manier het rijden op waterstof op locatie ervaren. “Dit mobiele waterstoftankstation is een belangrijke stap voor de verdere uitrol van het waterstoftankstationnetwerk van OG Clean Fuels. Op deze manier wordt bedrijven de kans geboden het rijden op waterstof te ervaren, zelfs als er geen waterstof-tankstation in de buurt is”, aldus de onderneming.

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meld je gratis aan en ontvang wekelijks het laatste nieuws direct per e-mail.